Tegn glæden ind i hjemmet med inspiration fra Pantone

Hvor er det første sted, du begynder at lede, når du søger inspiration til nye farver og nye indtryk i hjemmet? De færreste er måske klar over, at der findes et farve institut derude, som er med til at præge farvetrends og definitioner af farver som Pantone er det. Sikkert, er endnu færre bevidste om den indflydelse Pantone har på verdens farvetrends og fortolkninger af farver. Sidst men ikke mindst, er der nok endnu færre, som er bevidste om alt den fantastiske inspiration, man selv kan hente fra Pantone.

Vidste du f.eks. at de hvert år kårer “årets farve”. Eksempelvis den voldsomt populære Greenery tilbage i 2017?

Hvordan kan du lege med farverne i hjemmet?

Først handler det om at forstå farvernes betydning. Ikke for verden udelukkende, men også de konnotationer du selv forbinder med farverne. Herunder er et par generelle eksempler.

Da Pantone i 2017 introducerede Greenery, var det med et budskab, der forsøgte at kaste lys på vores natur. Budskabet om at der er brug for en frisk begyndelse. Knyttet til naturen med fokus på bæredygtighed – og med fokus på at bringe mere af naturen ind i hjemmet.

Det grønne kan betyde mange ting. Ofte er det også personligt, og aflejret af, hvad den grønne farve har betydet igennem livet. Nogle forbinder den med naturen. Andre forbinder den med penge. Mr Green online casino benytter f.eks. farven til at symbolisere prestige.

Kan du finde den royale farve i naturen?

Når man leger med- og undersøger farverne. Finder man måske også det lidt omvendte eksempel i den blå farve. Hvor den grønne oftest er forbundet med naturen, er det anderledes når vi snakker blå.

Kongeblå. Royal Blue. Vi skal faktisk ikke mange år tilbage i tiden, før vi snakker en farve, som nærmest var forbeholdt det kongelige. Det ses overalt i varetegn fra kongehuse, og i historiebøgerne går den igen, hver gang vi vender blikket mod det royale.

Kan man overhovedet finde den blå farve i naturen? Du tænker måske på havet og himlen? Men er det egentlig blåt? Hvor mange blå blomster kender du til?

Videnskab.dk har bragt en artikel serie, der oplyser om farvernes betydning og indvirkning på os mennesker. Heri vises også forskelligheder fra kultur til kultur. Ligesom det vises at den blå farve sandsynligvis er noget vi har opfundet, beskrevet og udviklet i digte, fortællinger og viderefortalt igennem historien. Så hvad kan du bruge det til i din egen indretning?

Det handler om bevidstheden. At mærke og undersøge, hvad farverne betyder for netop dig og dit humør? det rum du skal indrette? Handler det om kreativitet? eller handler det om ro og afslapning?