Indretningstips til entréen

Når det kommer til boligindretning, sker det ofte, at entréen bliver forsømt. Entréen er jo blot en gennemgang, inden dine gæster kommer helt ind i dit hjem, så hvorfor gøre et stort nummer ud af den?

Entréen fungerer ganske rigtigt som et gennemgangsrum, men samtidig er entréen også det første rum, som dine gæster ser, når de træder indenfor. Rummet har derfor en stor betydning for det førstehåndsindtryk, som dine gæster danner sig. Derfor er det bestemt også en god idé at gøre noget ud af indretningen i din entré – og det er præcis, hvad du får tips til her.

Lad entréen byde dine gæster velkommen

Entréens fornemmeste opgave er at få dine gæster til at føle sig velkomne. Det kan du sørge for på flere måder. Den helt oplagte er selvfølgelig dørmåtten, hvorpå der står ”velkommen”, men tænk også over, hvad et garderobestativ kan signalere. Ved at stille et garderobestativ op i din entré fortæller du indirekte, at gæsterne er velkomne i dit hjem, og det får derfor også helt naturligt gæsterne til at føle sig velkomne.

Et andet tip kan være at hænge en lille tavle op, som du kan skrive på med kridt. Her kan du så skrive små hilsner til de specifikke gæster, søde sætninger eller sjove citater. Et simpelt trick til få penge, der alligevel gør oplevelsen af din entré markant anderledes.

Grønt er godt – også i entréen

Hvis der er noget, der kan vække entréen til live, er det planter. Og her er der nærmest uanede muligheder! En smuk buket med masser af farver kan give lidt ”spræl” til rummet, og du kan også vælge større planter såsom Monstera, der også er kendt som ”bloggerplanten”. Monstera er ganske enkelt en fryd for øjet, hvilket selvfølgelig også er grunden til, at de fleste bloggere med respekt for sig selv har Monstera til at optræde på flere af deres billeder.

Husk spejlet

Entréen er ikke kun det første rum, dine gæster kommer ind i – det er også det sidste rum, du befinder dig i, inden du forlader dit hjem. Derfor er det også oplagt at sætte et spejl op i entréen, så du altid lige kan tjekke, hvordan du ser ud, inden du forlader dit hjem. Samtidig giver det også gæsterne en sidste chance for at rette slipset eller justere læbestiften, inden de kommer ind i dit hjem, og spejlet er dermed i alles tjeneste – akkurat ligesom entréen bør være.