Starter de gode tilbud tidligt i år?

Der er meget snak i denne tid om coronavirus. Det anbefales helt generelt at man ikke opholder sig, hvor der er mange andre mennesker for at mindske smitterisikoen. Hvad gør man så på en dag som black friday eller under julehandlen i det hele taget, når der forventeligt kommer til at være stopfyldt i butikkerne?

Meget tyder på at butikkerne allerede planlægger forholdsregler. I denne artikel ser vi nærmere på to særlige effekter af coronavirus, som vi forventer at se fra black friday og hele december.

Black Friday tilbud kickstartes allerede midt i oktober

Om ikke så længe kan folk begynde at ansøge om at få udbetalt indefrosne feriepenge. Det forventes at vi så skal ca. 14 dage ind i oktober, før feriepengene udbetales. Her på redaktionen har vi hørt at en del butikker benytter den lejlighed til at få bredt den vigtige julehandel mere ud.

Butikkerne ved at mange vil have reservationer ved at bevæge sig ud i butikker og storcentre til black friday og hele december på grund af corona. Tanken om den øgede smitterisiko vil givetvis holde mange væk.

Derfor vil nogle butikker starte med black friday-agtige tilbud allerede fra midt i oktober. Dels for at udnytte at folk får indefrosne feriepenge mellem hænderne, og dels for at få bredt handlen lidt ud, så alle kunder ikke kommer i butikkerne på én gang.

Online salget kommer til at vokse eksplosivt i årets julehandel

Den anden effekt i 2020 kommer næsten helt sikkert til at være, at meget salg bliver flyttet fra butikker til webshops. Der er mange mennesker der ikke vil bevæge sig ud i butikker, hvor man ved der er trængsel af frygt for smitte. I stedet bliver løsningen at handle online på webshops.

Det kommer nok især til at gælde på selve black friday, hvor der plejer at være næsten sort af mennesker i de fleste butikker. I år vil der sandsynligvis stadig være restriktioner på, hvor mange kunder der må være i en butik på én gang, og det alene sætter sine begrænsninger for, hvor vil black friday 2020 kan blive i butikker.

Hold allerede øje med de gode tilbud om et par uger

Vores anbefaling er derfor at holde øjnene åbne efter de gode tilbud allerede fra midt i oktober. De almindelige fysiske butikker kommer efter alt at dømmer allerede til at starte her med slagtilbud, og webshops kan forventes at følge trop.

Igen kan vi nok også forvente at black friday konceptet i år udvides til black weekend, black week og måske endda black november.