Gør det selv møbler er ikke altid vejen frem

Som boligentusiast har man sandsynligvis en lyst til at gøre tingene lidt anderledes end andre. Er du enig i den betragtning, og vil du derfor ikke købe alle dine møbler i IKEA, ILVA og alle de andre møbelforretninger? Så har du måske overvejet at lave dine møbler selv. Det kan måske fungere, men der kan også være nogle faldgruber.

I artiklen får du nogle tips til, hvordan du kan komme i mål med dine gør det selv møbelprojekter. Disse tips kan du helt sikkert bruge, uanset om du planlægger at lave en stigereol eller en seng. Endvidere vil vi fortælle, hvorfor gør det selv møbler ikke altid er vejen frem.

Sådan laver du dine egne møbler med succes

At starte sin egen møbelproduktion i hjemmet eller på værkstedet er ikke nødvendigvis nogen nem opgave. Der kan i hvert fald gå rigtig mange ting galt, hvis man ikke helt ved, hvad man laver. Derfor vil vi gerne komme med nogle input til, hvordan du får succes med dine egne møbelprojekter.

De udvalgte tips er måske ikke relevante for dig, der er uddannet tømrer, da du sandsynligvis allerede har styr på dit håndværk. For alle andre kan følgende guldkorn dog være en stor hjælp:

  1. Hav 100 % styr på dine mål af hjemmet (så du kan lave nogle passende møbler)
  2. Hold dig til ét projekt ad gangen (ellers ender du med en masse halve projekter)
  3. Investér i værktøj af høj kvalitet (skab de bedste arbejdsbetingelser)
  4. Søg inspiration via videoguides (en video siger mere end 1.000 ord)
  5. Giv dine møbler den rigtige efterbehandling (= længere levetid)

Føler du dig ikke helt tryg ved det hele, så kan du hyre en professionel. Det kunne f.eks. være en tømrer eller snedker. Du kan med få klik anmode om et tømrer tilbud eller tre.

Hvornår er egenproduktion af møbler ikke hensigtsmæssigt?

Som hovedregel bør man kun bruge tid og energi på at lave sine egne møbler, hvis man enten kan opnå noget mere unikt, flottere og / eller billigere.

Kan du få det samme møbel i IKEA til samme pris, så er der ingen grund til at bruge timer og atter timer i værkstedet. Så skal det kun være fordi, at man elsker at rode med små projekter i fritiden. Det er vigtigt at huske på, at det koster en del penge at komme i gang med at lave møbler. Man har nemlig brug for en masse værktøj og ikke mindst materialer. Materialer består dog som regel af træ, stof og diverse fyld, som ikke koster en formue. Man bør om ikke andet regne lidt på, om det overhovedet kan betale sig at gøre det selv.

Skriv en kommentar